Veel gestelde vragen

Hoe werkt een LTI – Koppeling

Een LTI (Learning Tool Interoperability) is een standaard waarmee een koppeling kan worden gemaakt tussen twee leersystemen: ons platform en het leermanagementsysteem (LMS).

De deelnemer logt in, in de eigen leeromgeving en kan daarna de betreffende module opstarten. De deelnemer hoeft zich niet opnieuw aan te melden en wordt automatisch doorverwezen. Na het afronden van de module worden de gebruikersgegevens, de content tijd of de score bij een toets teruggeschreven naar het eigen leermanagementsysteem.

Hoe maak ik een LTI – koppeling

LTI heeft als voordeel dat er geen inhoudelijke (technische) kennis nodig is om verschillende leersystemen aan elkaar te koppelen. Als je eenmaal de stappen kent (welke wij als De LTI fabriek met je doornemen) kun je heel eenvoudig zelf een LTI – koppeling maken en delen met je klant.

Wat zijn de voordelen van een LTI-Koppeling
  • Voor deelnemers is er geen aparte inlog nodig
  • Deelnemers werken in de eigen bekende leeromgeving
  • Verwerking van resultaten in de eigen administratie
  • Het integreren van nieuwe digitale content is zeer eenvoudig
Welke gegevens kunnen er doormiddel van een LTI doorgegeven worden
  • Gebruikersgegevens zoals naam, contactgegevens en of gebruikersrol
  • Gegevens van het leerplatform
  • Resultaten en cijfers

Voor het uitwisselen van privacygevoelige gegevens zoals gebruikersgegevens wordt er gebruik gemaakt van OAuth-standaard. Deze open standaard maakt gebruik van tokens die de autorisatie tussen applicaties regelt. Hierdoor is het niet nodig om inloggegevens tussen applicaties te delen.

Kan ik content creëren in mijn eigen huisstijl?

Wij als de LTI Fabriek zetten het platform voor je neer. Daarnaast zullen wij een eerste cursus voor je klaar zetten met je eigen huisstijl. Uiteraard kun je, je wensen hierin kenbaar maken.

Hoe maak ik mijn eigen content?

Op het platform kun je, je eigen content maken. Moodle heeft diverse leertools die je hiervoor kunt inzetten. De E-learning introductie training gaat je hierin voor een groot gedeelte wegwijs maken. Uiteraard zijn wij ook beschikbaar voor al je support vragen.

Hoe maak ik mijn content interactief?

Naast de eigen leertools van moodle kun je ook gebruik maken van H5P. H5P is open source software. Deze tool kun je gebruiken voor het interactief neerzetten van content in moodle. Op https://h5p.org/ worden diverse voorbeelden getoond.

Hoe ga ik om met contentwijzigingen?

Contentwijzigingen kun je zelf aanpassen in de cursus. Dit zal dan ook direct zichtbaar zijn voor de eindgebruiker. Een andere mogelijkheid is om te werken met versies, bijvoorbeeld per jaar.

Staat jou vraag erniet tussen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op